Ultimele Știri

Atac terorist în Burkina Faso: Cel puțin 20 de oameni au murit

Cel puţin 20 de oameni au murit într-o luare de ostatici din capitala Burkinei Faso, care a început aseară şi continuă şi la această oră.

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au intrat într-un hotel şi într-un restaurant pline cu străini. Atacul a fost revendicat de o ramură locală al-Qaida, scrie Reuters.

Un asalt pentru eliberarea ostaticilor este în curs, peste 60 de persoane fiind deja eliberate, potrivit unor surse oficiale.

ărbaţi cu turbane au atacat aseară hotelul de lux Splendid şi cafeneaua Cappucino din centrul Ouagadougou. Potrivit martorilor, ei s-au baricadat în hotel și au luat prizonieri între 100 şi 150 de oameni.

Cartierul a fost închis complet şi împânzit de forţe de securitate, sprijinite de militari francezi şi americani. Spre dimineaţă, holul hotelului era în flăcări, iar din interior se auzeau ţipete.

Atacul a fost revendicat de organizaţia al-Qaida din Magreb, în numele ramurii sale al-Murabitun. Gruparea condusă de Moktar Belmoktar este aceeaşi care l-a răpit în aprilie pe românul Iulian Gherguţ. Tot ei au revendicat atacul din noiembrie de la hotelul Radison Blu din Mali, soldat cu 20 de morţi, dintre care 14 străini.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*