Atac la Charleroi: A fost lansată o anchetă pentru ‘tentativă de asasinat terorist’

  • Adelina Mitrache
  • 7 august 2016
  • Externe
politie belgia

Justiția belgiană a deschis o anchetă pentru tentativă de asasinat terorist în urma atacului comis sâmbătă, la Charleroi (60 de kilometri sud de Bruxelles) împotriva a două polițiste de către un bărbat înarmat cu o macetă, a anunțat duminică premierul belgian, Charles Michel, citat de AFP.

”Am fost informați de Parchetul federal că a fost demarată o anchetă pentru tentativă de asasinat terorist, ținând cont de o serie de elemente apărute imediat”, a indicat Charles Michel în fața presei. El a făcut astfel referire la faptul că agresorul, care a fost neutralizat de un al treilea ofițer de poliție, a strigat ‘Allahu Akbar’ în momentul atacului.

Atacul s-a produs în apropierea sediului poliției din Charleroi. Una dintre cele două polițiste a suferit tăieturi adânci la nivelul feței și a fost internată în spital, în timp ce colega sa are răni minore.

Incidentul de la Charleroi urmează unei serii de atacuri cu cuțit și arme de foc comise în Europa în ultimele săptămâni, dintre care unele au legătură cu organizații teroriste.

Pe 22 martie acest an, mai mulți militanți jihadiști s-au aruncat în aer la aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem și într-o stație de metrou din capitala belgiană, 32 de persoane decedând în atentatele sinucigașe. Cu patru luni înainte, o serie de atacuri teroriste coordonate, comise la Paris, s-au soldat cu moartea a 130 de persoane. Unii dintre indivizii implicați în atentatele din capitala franceză aveau domiciliul în Belgia.

Pe teritoriul belgian nivelul de alertă antiteroristă este în prezent menținut la 3, pe o scară maximă până la 4, ceea ce se traduce prin situație ‘gravă, cu o amenințare posibilă și probabilă’.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *