Atac în Bavaria: Un posibil „atentat islamist”, comis de un tânăr refugiat afgan. Acesta a fost împușcat de poliție

Un individ a rănit mai multe persoane după ce a atacat luni seară un tren în landul german Bavaria. Răniții se află acum în stare gravă.

UPDATE 12:40: Gruparea teroristă Stat Islamic susține că atacatorul care a rănit mai multe persoane într-un tren din Bavaria este un membru al grupării, a transmis marți agenția Amaq News Agency, apropiată grupării jihadiste, citată de Reuters.


Autorul agresiunii este un tânăr „afgan de 17 ani”, solicitant de azil ajuns singur, fără familie, în Germania, a făcut cunoscut ministrul bavarez de interne.

Incidentul s-a produs în jurul orelor 21.15 (19.15 GMT) la bordul unui tren regional care făcea legătura între orașele Treuchtlingen și Würzburg, în landul Bavaria.

„Cu puțin timp înainte să ajungă la Würzburg, un individ a agresat pasagerii cu un topor și un cuțit”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției locale.

După faptele sale, atacatorul a încercat să fugă din tren, însă a fost ucis de polițiști.

„Autorul faptelor a reușit să fugă din tren, poliția a plecat în urmărirea lui și în cadrul acestei urmăriri a deschis focul asupra agresorului și l-a ucis”, a precizat el.

Purtătorul de cuvânt al ministrului, Oliver Platzer, a afirmat că „este destul de probabil să fie vorba despre un atentat islamist”, subliniind că agresorul a strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *