Atac cu grenadă şi focuri de armă în Kosovo înainte de vizita premierului sârb

  • Adrian Marinescu
  • 3 aprilie 2016
  • Externe
aleksandar-vucic

Un bărbat necunoscut a aruncat o grenadă şi a deschis focul în faţa unui complex sportiv din nordul Kosovo, cu câteva ore înainte ca premierul sârb Aleksandar Vucici să organizeze un miting electoral în clădire, a anunţat duminică poliţia, citată de Reuters.

“O grenadă de mână a explodat în faţa complexului sportiv, dar nimeni nu a fost rănit”, a declarat comandantul poliţiei locale Besim Hoti.

El a precizat că în zonă au fost trase şi focuri de armă, probabil de către aceeaşi persoană care a aruncat şi grenada. Atacatorul nu a fost identificat şi nimeni nu a fost arestat, dar vizita lui Vucici nu a fost anulată.

Premierul sârb a declarat că atacatorul a aruncat o grenadă M-75 şi a tras cu o armă automată. “Ar fi putut ucide mulţi oameni, pentru că, la momentul atacului, 10 oameni lucrau la instalarea scenei”, a adăugat el.

Complexul sportiv se află în oraşul Zubin Potok, în apropiere de oraşul divizat etnic Kosovska Mitroviţa, unde tensiunile dintre sârbi şi etnicii albanezi sunt încă la cote maxime.

Vucici îşi face campanie în zonă pentru alegerile generale din Serbia, din 24 aprilie.

Deşi Kosovo şi-a declarat independenţa de Serbia în 2008, etnicii sârbi care locuiesc pe acest teritoriu au dreptul să voteze în alegerile pentru desemnarea legislativului de la Belgrad.

Autoritatea Guvernului kosovar în zonă, unde trăiesc 50.000 de etnici sârbi care se opun independenţei Priştinei faţă de Belgrad, este redusă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *