Ultimele Știri

Atac cu bombă la sediul din Istanbul al unei reviste care susţine Statul Islamic

La sediul din Istambul al unei reviste care susține gruparea Statul Islamic a avut loc un bombardament în urma căruia un jurnalist și-a pierdut viața și alte trei persoane au fost grav rănite.

Se pare că bomba a fost pusă la intrarea în sediul revistei iar în momentul în care ușa s-a deschis aceasta a explodat. Revista Adimlar publică frecvent articole antiamericane, iar redactorul-şef, Ali Osman Zor, a apărat gruparea jihadistă Statul Islamic.

Ali Osman Zor, care se declară un „revoluţionar islamic” şi care a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea în Turcia pentru convingeri teroriste, a afirmat că susţine metodele violente ale grupării Statul Islamic, care ar fi un răspuns natural la deceniile de imperialism occidental în Orientul Mijlociu. Ali Osman Zor a fost rănit în urma exploziei de miercuri seara, iar fratele său, Unsal Zor, a fost ucis.

Deocamdată nu se cunosc suspecți ai atacului însă polițiștii turci au demarat mai multe verificări.

Însă un angajat al revistei a declarat pentru CNN, sub protecţia anonimatului, că agenţiile de informaţii străine sunt responsabile. „Ştim că aceasta este opera CIA şi a Mossad. Ştim că este o operaţiune de spionaj”, a precizat angajatul.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*