Ultimele Știri

Atac asupra Consulatului SUA din Istanbul comis de două femei

Atacul asupra Consulatului SUA din Istanbul a fost comis de două femei

consulat sua

Luni a fost deschis focul asupra Consulatului SUA din Istanbul, cel mai mare oraș din Turcia, și au fugit după ce poliția a ripostat.

Atacul asupra Consulatului SUA din Istanbul a fost comis de două femei, dintre care una a fost rănită și capturată de poliție, a anunțat biroul guvernatorului din Istanbul, conform Reuters.

Totodată a fost confirmat și faptul că trei atacatori și un ofițer de poliție au fost uciși într-un atac separat asupra unei secții de poliție din metropola turcă.

În același timp, guvernul de la Ankara a acuzat un grup de extremă stânga că ar fi responsabil pentru atacul asupra Consulatului american de la Istanbul și pe rebelii kurzi pentru atacul împotriva secției de poliție, în care au murit patru persoane, a declarat un oficial turc sub rezerva anonimatului.

‘Atacul împotriva consulatului este legat de DHKP-C (Partidul/Frontul Revoluționar de Eliberare a Poporului)’, un grup radical care a revendicat în 2013 un atac sinucigaș împotriva Ambasadei Statelor Unite la Ankara, a declarat oficialul. El a afirmat că PKK (Partidul Muncitoresc din Kurdistan, separatist kurd) este responsabil pentru atacul sinucigaș împotriva secției de poliție.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*