Ultimele Știri

Astra strălucitoare şi Steaua căzătoare

Finalul play-off-ului din Liga Campionilor şi Europa League a adus statisfacţie, dar şi dezamăgire în rândul echipelor româneşti,  Steaua, Astra şi Petrolul. Despre gruparea finanţată de Gigi Becali, nu mai trebuie să repetem faptul că ratarea prezenţei în grupele UCL  în dauna lui Ludogoreţ Razgrad reprezintă o umilinţă, chiar şi un dezastru. Am fost la Sofia, am trăit pe viu meciul  retur , iar comentariile după această contraperformanţă nu au încetat şi vor continua, cu siguranţă, în aceste zile. Dacă pe stelişti, toamna îi va găsi în grupele Europa League, Petrolul lui Mutu şi Răzvan Lucescu a spus adio competiţiei,  fiind eliminată de Dinamo Zagreb cu scorul general de 5-2 (1-3, respectiv 1-2).

În schimb, o calificare cu adevărat istorică a reuşit-o Astra Giurgiu. Echipa patronată de Ioan Niculae, cu vedeta Constantin Budescu (foto) într-o formă extraordinară, a reuşit să treacă de celebra echipă franceză Olympique Lyon. A fost întâi o victorie incredibilă în Franţa, scor 2-1, pentru ca în returul de la Giurgiu Astra să piardă cu 0-1, dar să meargă mai departe datorită golului în plus reuşit în deplasare. Această performanţă a vicecampioanei României este de fapt singura realizare a echipelor româneşti în Cupele Europene până acum. Iar calificarea Astrei în grupele Europa League reprezintă o premieră pentru echipa antrenată de Daniel Isăilă.

Astra a strălucit deci până acum în aventura ei europeană, spre deosebire de  campioana României, o Stea căzătoare după duelurile cu Ludogoreţ  din play-off-ul Ligii Campionilor.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*