Ultimele Știri

Astra se trezește prea târziu, iar Steaua se califică în finala Cupei Ligii

Astra se impune în fața Stelei cu 2-0, dar insuficient pentru a se califica în finala Cupei Ligii, după ce Steaua a câștigat manșa tur cu scorul de 3-0.

Steaua a început bine prima repriză, având câteva ocazii înca din primele două minute, dar a mai redus din turații pe parcursul reprizei, probabil pe fondul siguranței date de rezultatul din tur.

Simțind cuțitul la os, Astra începe să preseze și își crează cele mai importante ocazii ale meciului.

În minutul 20, Kehinde Fatai scapă singur pe contra-atac spre poarta Stelei, iar Toșca, care nu poate să îl ajungă, îl faultează la marginea careului, în poziție de ultim apărător, dar Alexandru Tudor nu vede faultul și lasă jocul să continue.

După alte câteva ocazii irosite de jucătorii lui Dorinel Munteanu, în minutul 37, Astra are o a doua ocazie imensă de gol, după ce Tembo centrează din margine către Aurelian Chițu, aflat în 5 metri, dar Niță scoate miraculos. Mingea respinsă ajunge tot la Chițu, dar portarul Stelei reușește să rețină.

În repriza secundă, tot Astra s-a aflat la frâiele partidei și a atacat cu insistență poarta apărată de Niță.

Insistențele giurgiuvenilor au dat roade, pentru prima dată, abia în minutul 70, când Rîpă le face un cadou, trimițând o minge din marginea terenului, în mijloc, la un jucător advers. După mingea trimisă greșit, acesta rămâne cu un pas în spatele colegilor săi, astfel ținându-l în joc pe Kehinde Fatai. Acesta primește o pasă excelentă de la Enache, în spatele fundașilor centrali ai Stelei, și îl execută cu sânge rece pe Niță, din 9 metri.

Aflată încă în priză după marcarea golului, Chițu marchează din nou pentru Astra, cu capul, din centrarea lui Enache, dar asistentul vede bine și semnalizează poziția afară din joc.

Enache marchează al doilea gol pentru giurguveni, în minutul 93, după o incursiune fabuloasă a lui Chițu în marginea careului, de unde centrează în fața porții pentru Enache, care nu ratează din 3 metri, dar degeaba. Soarta calificării era deja jucată.

După un retur slab în fața Astrei, Steaua se califică, totuși, în finala Cupei Ligii, datorită rezultatului de 3-0 obținut în prima manșă.

Steaua: Niţă – Rîpă, Varela, Tosca, Guilherme – Breeveld, Prepeliţă (cpt) – Popa, Enceanu, Filip – Iancu. Rezerve: Arlauskis – Chipciu, Tănase, Stanciu, Neagu, Tamaş, Vîlceanu. Antrenor: Costel Gîlcă

Astra: Lung jr. – Gorupec, Ben Yousef, Găman, Junior Morais – Florescu, Takayuki – Chiţu, Spătaru, Tembo – Fatai. Rezerve: Gavilaş, Yahaya, Enache, Oros, Rus, Ioniţă, De Amorim. Antrenor: Dorinel Munteanu

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*