Ultimele Știri

Astra Asigurări a intrat în faliment! Probleme pentru milioane de români

astra

Astra Asigurări intră în faliment, conform deciziei luate în urmă cu scurt timp de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Asigurările pentru polițe vor fi plătite din Fondul de Garantare, asigură oficialii de la ASF. Astra Asigurări este al treilea asigurător din România şi are aproape cinci milioane de clienţi.

Astra Asigurări se află în administrare specială și a încheiat fără succes a treia etapă a majorării de capital, pe 19 august, niciun investitor nearătându-se interesat. La ora 15, Autoritatea de Supraveghere Financiară va anunța ce prevede raportul administratorului special KPMG, și va clarifica decizia luată în cazul companiei Astra.

Administratorul special KPMG a anunțat anterior că nu există șanse de reabilitare pentru companie, în lipsa majorării de capital. Dan Adamescu, patronul Astra Asigurări a anunțat că poate realiza o majorare de peste 400 de milioane de lei în circa un an, cu condiția ca Astra să iasă din administrare specială, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară să aprobe preluarea AXA de către Astra Asigurări.  

Se pare că toate eforturile omului de afaceri Dan Adamescu nu au avut nici un sorți de izbândă. Problemele pentru Astra Asigurări au început odată cu arestarea lui Dan Adamescu, acesta fiind implicat în mituirea unor judecători. În schimbul mitei judecătorii ofereau decizii favorabile pentru compania administrată de Dan Adamescu, astfel se sustrăgea de la plata taxelor către statul român.

6785680-mediafax-foto-liviu-adascalitei

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*