Ultimele Știri

Astăzi sărbătorim „Mica Unire”. Klaus Iohannis şi Victor Ponta sunt împreună la Iaşi

MICA UNIRE din 24 ianuarie 1859- Unirea Principatelor Române: Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

Pe 24 ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Unirii, respectiv 156 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească. Klaus Iohannis, președintele României, este prezent la Iași, unde participă la manifestările prilejuite de Ziua Unirii. 

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, sâmbătă, un mesaj video pe Facebook, de Ziua Unirii Principatelor Române, în care arată că România este astăzi ţară UE cu drepturi depline, şi transmite să fim, cu încredere în prezent, oriunde ne-am afla, un popor al unităţii, în numele proiectului România.

”156 de ani mai târziu, România este ţară a Uniunii Europene, cu drepturi depline, iar românii călătoresc şi muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent să fim, oriunde ne-am afla, o naţiune a unirii şi un popor al unităţii, în numele singurului proiect care ne dă identitate şi se numeşte România”, transmite preşedintele Klaus Iohannis în mesajul său.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*