Ultimele Știri

Astăzi este ”Ziua internațională a berii”. Care este tradiția acestei sărbători

bere

Ziua Internațională a berii este sărbătorită anul acesta pe 7 august, ea fiind organizată în fiecare an, în prima vineri a lunii august. Sărbătoarea a început să fie organizată în anul 2007,  în orașul american Santa Cruz, din statul California.

Acest eveniment a fost la început unul restrâns, desfășurat într-o zonă restrânsă la vestul Statelor Unite, însă a fost ulterior marcat la nivel mondial. Un an mai târziu de la primul eveniment mic, s-a ajuns la organizarea unei campanii de promovare în Marea Britanie și în America de Sud. Totul a început atunci când Jesse Avshalomov a convins patronul barului local să declare ziua de 5 august drept Zi a berii.

Impactul la nivel mondial a apărut câțiva ani mai târziu, în anul 2011, când a fost creat un site web care argumenta de ce este potrivită această sărbătoare și de ce ar trebui să fie adoptată la nivel mondial. Rețea de socializare Twitter a fost prima care a primit vestea acestei sărbători, la început fiind folosit un hashtag care a fost primit bine de internauți. Ulterior, evenimentul a devenit popular și pe Facebook. Aceste acțiuni din cadrul rețelelor social au făcut ca în anul 2011 să se organizeze 276 de festivități în 138 de orașe din 23 de țări din întreaga lume.

Printre scopurile declarate ale Zilei internaționale a berii, se numără acela de a „uni întreaga lume sub flamura berii, celebrând berile tuturor națiunilor, împreună, într-una și aceeași zi”.

Evenimentul a continuat să crească, iar în anul 2014, a ajuns să fie organizat în 207 orașe, din peste 50 de țări, de pe 6 continente.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*