Ultimele Știri

Astăzi are loc marşul bicicliştilor în Capitală

marsul-biciclistilor

Sâmbătă va avea loc un marş pe biciclete în intervalul orar 15,30 — 18,30, pe traseul Parcul Herăstrău — Piața Charles de Gaulle — bd. Constantin Prezan — șos. Kiseleff — Piața Victoriei — șos. Nicolae Titulescu — Pasajul Basarab — șos. Grozăvești și retur pe Pasajul Basarab — șos. N. Titulescu — Piața Victoriei — calea Victoriei — bd. Regina Elisabeta — bd. Schitu Măgureanu — Pod Izvor — Splaiul Independenței — str. Bibescu Vodă—Pod Șerban Vodă — bd. Dimitrie Cantemir — Parcul Tineretului.

Marsul este organizat de Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti şi Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ din România în parteneriat cu Filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România.

Motivele pentru care bicicliştii protestează sunt:

– neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră

– încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitală europeană

– lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii

– menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete

– neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

 

Traficul pe traseul menționat se va restricționa gradual până la trecerea participanților.

Brigada Rutieră le solicită conducătorilor de autovehicule, în momentul în care se deplasează, să respecte semnalele polițiștilor rutieri sau ale poliției locale.

„Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate traversării, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric și să nu se deplaseze ori să staționeze pe partea carosabilă”, se arată în comunicat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*