Ultimele Știri

Aspirina poate ajuta la prevenirea cancerului de piele

Știm cu toții de riscurile pe care ni le asumăm prin expunerea îndelungată la soare. Razele ultraviolete pot crește riscul de cancer de piele, motiv pentru care mulți dintre noi suntem precauți și utilizăm diferite produse pentru a ne proteja de soare.

Se pare că nu există o altă măsură preventivă care poate reduce semnificativ riscul de cancer de piele. Un nou studiu arată într-un raport că medicamentele nesteroidiene și anti-inflamatorii (NSAIDs), care includ astfel de medicamente comune, precum ibuprofen sau aspirina, pot reduce probabilitatea unei persoane de a preveni un anumit tip de cancer de piele cu 18 la sută.

Cercetatorii cred că medicamentele s-ar putea dovedi eficace împotriva unui tip comun de cancer de piele denumit carcinom cu celule scuamoase, ale căror tumori de culoare închisă ar invada și deteriora tesutul inconjurător al pielii. NSAIDs a dovedit că inhibă acțiunea unei enzime cunoscute sub numele de COX – 2, care este eliberată de către celulele pielii, ca răspuns la expunerea la lumina UV.

Studiile au inclus atât persoanele expuse la un risc ridicat de carcinom cu celule scuamoase, dar și cetățeni care au depășit un număr de ani. Peste 6.000 de cazuri de carcinom cu celule scuamoase au fost comparate la peste 100.000 de oameni care nu au avut sau nu au dezvoltat cancer.

Echipa a adunat datele brute și a efectuat o serie de analize statistice cu privire la acest CCD. Cercetătorii au căutat nu numai pentru corelații între tratament cu NSAIDs cât și reducerea riscului de carcinom cu celule scuamoase.

Când aspirina a fost inclusă în datele testului, riscul a scăzut la un total de 18 la sută. Constatarile apar în Journal of Investigative Dermatology.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*