Ultimele Știri

Asociații Clubului Colectiv aruncă vina asupra trupei Goodbye to Gravity

Cei trei asociați ai clubului Colectiv, care fost reținuți luni noapte, nu și-au asumat nimic și au aruncat totul pe seama trupei Goodbye to Gravity.

patroni colectiv

Niciunul nu a apărut până acum în public să prezinte măcar condoleanțe familiilor care își plâng copiii morți și care acum se pregătesc să-i îngroape. Și-au închis doar paginile de pe Facebook, pentru că acuzațiile celor care le scriau erau prea dure.

Alin Anastăsescu are 28 de ani și este cel care a fondat acest loc al morții. S-a mai ocupat de organizarea de evenimente și a lucrat în publicitate.

Cătălin Gancea are și el tot 28 de ani și este patronul a două agenții de publicitate. Deține 30 la sută din acțiunile clubului Colectiv. Până mai ieri, pe pagina lui de Facebook, se prezenta ca un tânăr cu umor, căruia îi place să călătorească și care se bucură de viață. Îl descoperim fotografiat la tribuna prezidențială și într-o camera plină de bani…. Însă aceste poze au fost șterse, după grozavia din clubul pe care îl patrona alături de ceilalți doi.

Cele mai puține acțiuni la clubul groazei le deține Costin Mincu, în vârstă de 36 de ani. El a fost acționar la alte două cluburi în București și la malul mării. Ambele însă au fost mistuite de flăcări.

În 2010, terasa Goblin din Vama Veche a ars din temelii. Cauza: un scurt circuit electric. Iar anul trecut, în centrul vechi al Capitalei, clădirea unde la parter se afla clubul Elephant a luat foc de la o incendiere cu intenție.

Clubul era antifonat cu materiale ușor inflamabile, care nu ar fi trebuit utilizate într-un spațiu în care se folosesc artificii sau flăcări și se fumează. Clubul nu avea extinctoarele puse în interior. Cinci astfel de stingătoare au fost găsite într-un spațiu alăturat.

Reporter: „Câte extinctoare ați găsit?”

George Gaman, director Insemex: „Era vorba de un extinctor mai mic, folosit… Era în genul celor de mașină. Iar într-un depozit alăturat, unde erau tabloul electric și alte mărfuri, mai erau cinci extinctoare nefolosite, dar nu avem de unde știi dacă ușa era închisă-deschisă, se avea acces la ea.”

Dincolo de toate aceste nereguli, de victime, de morți și de tragedie, patronii clubului Colectiv au găsit „puterea” să acuze: trupa Goobbye to Gravity este de vină. Aceștia au susținut că au făcut contract cu trupa prin care artiștii se obligau să se ocupe de organizarea concertului. Ei mai susțin că cei din trupa au adus artificiile și că nu știau de ele. De asemenea, tot patronii spun că trupa se obliga prin contract să asigure între 200 și 400 de oameni la spectacolul lor. Ori asta contravine aprobării pe care patronii de la Colectiv o aveau de la Primărie. Acolo scria că în spațiu nu pot intra mai mult de 80 de persoane.

Toate aceste elemente sunt tot atâtea motive pentru care procurorii îi acuză pe cei trei de ucidere din culpă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*