Asociația Colectiv, despre decontarea tratamentelor: Să plătească Bănicioiu, a spus că serviciile medicale sunt gratuite

victime colectiv

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, spune, că dacă Ministerul Sănătăţii şi Casă de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti nu vor găsi o soluţie, „să-l pună pe Bănicioiu să plătească”.

Casă de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a respins de la plata aproape 30 de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, motivul principal fiind că pacienţii nu erau asiguraţi şi deci nu aveau card de sănătate, astfel că spitalele se află în situaţia de a plăti tratamentele acestor răniţi, internaţi în urgenţă de cod roşu, au povestit, pentru News.ro, mai mulţi manageri de unităţi sanitare.

Contactat de News.ro pentru a comenta această situaţie, preşedintele organizaţiei neguvernamentale a spus că problema decontării serviciilor medicale asigurate victimelor din Colectiv aparţine Ministerului Sănătăţii. “Nu cred că va rămâne nerezolvată. Eu cred că Ministerul sau Casa vor găsi o soluţie. Dacă nu, să-l pună pe Bănicioiu să plătească, că el a zis că totul este rezolvat şi asigurat gratuit”, a afirmat Eugen Iancu.

Acesta a precizat că multe dintre spitale s-au constituit părţi civile în proces şi şi-ar putea recupera banii şi în felul acesta. “Eu ştiu că multe dintre spitale sunt părţi civile în proces, probabil tocmai pentru că au anticipat ce se va întâmpla. Deci spitalele îşi vor lua banii”, a spus preşedintele Asociaţiei GTG 3010.

La rândul sau, preşedintele Asociaţiei „Colectiv pentru viitor”, Victor Dobre, a declarat agenţiei News.ro că dacă spitalele vor trebui, într-adevăr, să plătească pentru acele servicii, asociaţia pe care reprezintă va lua atitudine. “Parcă se dăduse o ordonanţă la momentul respectiv prin care se susţineau toate cheltuielile. La momentul respectiv s-a spus că toate serviciile vor fi decontate, indiferent dacă victimele erau asigurate sau nu. Mă voi informa şi vom lua şi noi măsuri dacă lucrurile stau aşa. Nu ştiu colegi care să fi păţit aşa ceva,dar dacă se confirmă, vom face presiuni”, a spus Victor Dobre.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *