„Asigurare finală” pentru Marea Britanie! Decizia luată de parlament

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 iulie 2016
  • Externe
Theresa May

Parlamentarii britanici au aprobat, după șase ore de dezbateri, o nouă măsură pe care Theresa May o consideră ”asigurare finală” pentru Marea Britanie.

Este vorba despre reînoirea celor patru submarine nucleare Trident ale țării, pentru un cost de cel puțin 41 de miliarde de lire (49 de miliarde de euro), transmite AFP.

Theresa May a apărat înnoirea programului nuclear pe care l-a descris ca „asigurare finală” pentru securitatea țării.

„Este imposibil să spui cu siguranță că nicio amenințare nucleară nu își va face apariția în următorii 30 sau 40 de ani, amenințând securitatea și modul nostru de viață”, a subliniat Theresa May în cursul dezbaterilor.

După șase ore de dezbateri, propunerea a primit 472 de voturi pentru și 117 de voturi împotrivă. Theresa May a declarat că se simte pregătită să utilizeze o armă care poate ucide 100.000 de persoane.

„Trebuie să trimitem mesajul fără echivoc oricărui adversar că întotdeauna costul unui atac împotriva Marii Britanii sau aliaților noștri va fi cu mult mai mare decât tot ce ar spera să câștige cu un astfel de atac”, a mai spus premierul.

Pe de altă parte însă, Jereym Corbyn și-a formulat opoziția față de această măsură. „Nu voi lua o decizie care va ucide milioane de nevinovați. Nu cred că amenințarea crimelor în masă este mijlocul legitim de a desfășura relațiile internaționale”, a declarat el luni.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *