Ultimele Știri

ASF: RCA a fost publicată cu greşeli, Monitorul Oficial va corecta

rca

Autoritatea de Supraveghere Financiară(ASF) anunţă că plafonarea tarifelor RCA este publicată cu greșeli în Monitorul Oficial, iar acestea urmează să fie corectate.

Actul normativ emis de Guvern conţine erori, în special în ceea ce privește art.18 alin. 2 din OUG 54/2016 privind plafonarea tarifelor RCA.

„Prin coroborarea art. 18 alin. 2 cu art. 36 alin. 3 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 54/19.09.2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va stabili, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG, tarifele de primă (maxime) pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societăţile de asigurare care practică RCA. Acestea vor fi adoptate, conform art. 4 alin. (3) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, prin Hotărâre de Guvern la propunerea ASF şi cu avizul Consiliului Concurenţei şi al Ministerului Finanţelor Publice”, anunţă ASF pe site-ul său.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind plafonarea tarifelor RCA a fost publicată luni în Monitorul Oficial.

„Dintr-o eroare materială, art.18 alin. 2 din OUG nr. 54/19.09.2016 face referire la art. 34 alin. 3, în loc de art.36, alin. 3. Această eroare va fi corectată în Monitorul Oficial”, precizează ASF.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*