ASF: Prețul RCA va fi redus semnificativ

  • Nicoleta Ungureanu
  • 14 iunie 2016
  • Social

Mai multe taxe și contribuții pe care firmele de asigurare erau obligate să le vireze către arbitrul pieței urmează să fie reduse semnificativ, conform unui plan elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Creșterea prețurilor RCA din ultimul timp i-a nemulțumit pe oameni, aceste creșteri datorându-se în principal intrării în faliment a societății Astra, dar și problemelor pe care le au Carpatica Asig, Euroins și City Insurance.

Măsurile gândite de ASF vizează în special zona asigurărilor obligatorii de răspundere civilă auto, cea mai importantă modificare constând în excluderea vânzărilor de RCA din calculul taxei de funcționare aplicată asigurătorilor.

Dacă regulamentul va fi aprobat în actuala formă, firmele de asigurare vor trebui să plătească 0,4% din primele brute subscrise pe asigurări generale, cu excepția primelor provenite din vânzările de RCA. Costurile asigurătorilor scad astfel semnificativ, având în vedere că 47% din primele brute subscrise pe asigurări generale vin din RCA. În prezent, taxa de funcționare este de 0,3% din totalitatea primelor, potrivit Profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *