ASF: Baza de date cu RCA a fost blocată în urma unui atac cibernetic asupra CEDAM

  • Nicoleta Ungureanu
  • 20 septembrie 2016
  • Social

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) adeclarat că baza de date RCA este cauzată de un atac cibernetic adupra CEDAM. În acest moment, brokerii emit numai polițe RCA clasa de baza B0 (atribuită unui asigurat nou, fără istoric – n.r.), a declarat marți președintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), Bogdan Andriescu.

Baza de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României (sistemul CEDAM) a cedat luni, iar situația continuă să afecteze și marți activitatea brokerilor de polițe RCA.

CEDAM este o bază de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) încheiate pe teritoriul României, în care poate fi verificată existența unei polițe RCA la o anumită dată pentru un vehicul, poate fi vizualizată societatea de asigurare care a emis polița și pot fi identificate prejudiciile asociate polițelor valabile începând cu anul 2008. În CEDAM se pot verifica și daunele plătite în baza unei polițe de asigurare, scrie agerpres.ro.

„Sistemul CEDAM a cedat din nou. Nu funcționează de două zile, de luni, când a funcționat 20 de minute. De obicei lunea este mai aglomerat decât în alte zile. Am solicitat ASF să remedieze defecțiunea. Au spus că știu de această problemă, că se ocupă și că nu știu de ce a fost supraîncărcat. Iau în calcul și un atac informatic”, a precizat Bogdan Andriescu.

În acest moment se emit polițe RCA doar cu B0, iar când o să intre în funcțiune sistemul o să se remedieze diferența.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *