Ultimele Știri

Asasinatele, mafia rusă şi legăturile cu Vladimir Putin

mafia rusa

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin stă la cheremul bandiților din grupările de crimă organizată în special gruparea numită „Tambovskaya”, susține un fost anchetator din cadrul Comitetului de Anchetă a Federației Ruse în cadrul unui interviu pentru Radio Svoboda.

Fostul anchetator, Andrei Zîkov, comentează un raport amplu al Procuraturii din Spania, care deconspiră mai mulți capi ai mafiei rusești prinși și condamnați pe teritoriul acestei țări și legăturile acestora cu mai mulți oficiali din Rusia.

Potrivit expertului care face referire la interceptările Procuraturii spaniole, Alexandr Bastrîkin, șeful Comitetului de Anchetă de pe lângă Procuratura Federației Ruse, a fost numit la indicația unui dintre capii grupării „Tambovskaya”, Evghenii Petrov.

Zîkov susține că gruparea criminală „Tambovskaya”, are legături foarte strânse cu fostul premier rus Viktor Zubkov, fostul ministru al Apărării Anatolii Serdiukov, demis cu scandal după ce a fost descoperită o adevărată mașinărie de prejudiciere a statului cu miliarde de ruble. Printre acoliții lui Petrov este și președintele Zberbank, Gherman Gref, dar și alți foști sau actuali oficiali.

Din ancheta prezentată de procurorii spanioli reiese că această grupare criminală a stat în spatele asasinării a zeci de persoane printre care fostul deputat Galina Staravoitova, dar și a fostului colonel FSB, Alexandr Litvinenko.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*