Asasinat la comandă în Spania: Un irlandez, împușcat mortal în plină stradă în Mallorca

  • Adrian Marinescu
  • 18 august 2016
  • Externe
pistol

Un irlandez a fost împușcat în plină stradă, miercuri seara, în insula Mallorca, în arhipelagul spaniol Baleare, dar agresorul a reușit să fugă de la locul crimei, potrivit Gărzii civile spaniole, citată joi de AFP.

„Ieri, la ora locală 21:00, o persoană a fost grav rănită în stradă, cu gloanțe trase din spate, care i-au cauzat moartea”, a indicat agenției franceze de presă o purtătoare de cuvânt a Gărzii civile. Aceasta nu a putut să indice vârsta victimei, un bărbat de naționalitate irlandeză.

Presa locală evoca joi ipoteza unei reglări de conturi cu țintă greșită, deoarece trăgătorul l-ar fi confundat pe cetățeanul irlandez cu altcineva.

Crima a avut loc la Costa de la Calma, pe teritoriul comunei Calvia, o vastă zonă de stațiuni balneare, la 20 km sud-est de Palma de Mallorca.

„Persoana care a tras a fugit”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a Gărzii civile, subliniind că ucigașul „nu a tras în nimeni altcineva” decât în victimă.

Populară printre turiști, în special europeni, insula Mallorca și cei un milion de locuitori ai săi intenționau să găzduiască în acest an peste 10 milioane de persoane.

Asasinatele la comandă devin ceva comun în Spania. În Madrid au avut loc mai multe asasinate la comandă în acest an. Luna trecută capitala Spaniei a fost zguduită de un astfel de eveniment, în urma căruia au fost ucise trei persoane; aici fiind vorba de o reglare de conturi între traficanții de droguri columbieni și o firmă de avocatură controlată de un bolivian.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *