ASA Târgu Mureș a fost exclusă din Cupele Europene de UEFA

  • Adrian Marinescu
  • 31 martie 2016
  • Sport
asa

Camera Decizională a Corpului de Control Financiar al UEFA a hotărât excluderea pe un sezon a echipei ASA Târgu Mureş din cupele europene, se arată pe site-ul uefa.org, joi, la o săptămână după ce gruparea din Liga I a anunţat că va intra în procedura de insolvenţă.

„Clubul român este exclus de la participarea la următoarea ediţie a cupelor europene la care se va califica în următoarele trei sezoane (2016/2017, 2017/2018, 2018/2019)”, a anunţat forul continental.

Corpul de Control Financiar a hotărât sancţiuni similare în cazul grupărilor Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) şi Inter Baku (Azerbaidjan).

La 23 martie, ASA Târgu Mureş a anunţat că va intra în procedura de insolvenţă şi că speră ca în trei ani să găsească soluţii viabile pentru evitarea falimentului şi menţinerea echipei în prima ligă.

Clubul ardelean a motivat decizia de intrare în insolvenţă prin blocarea în conturi a sumei de 7 milioane de lei. ASA a menţionat că, deoarece nu poate accesa aceşti bani, este forţată să renunţe la participarea clubului în competiţiile europene şi să intre în procedura de „INSOLVENŢĂ şi REORGANIZARE (ceea ce nu înseamnă oprirea activităţii !)”.

Ca urmare a deciziei de joi şi a anunţului ASA Târgu Mureş, este posibil ca o echipă din play-out să ajungă în cupele europene.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *