„Aș fi preferat să ne prezinte demisia cât mai curând”. Noi presiuni asupra Regatului Unit după Brexit

  • Adelina Mitrache
  • 25 iulie 2016
  • Externe
brexit marea britanie anglia ue

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că nu există un termen-limită pentru Marea Britanie pentru a începe discuțiile despre ieșirea din UE, relatează Reuters.

Noul premier britanic Theresa May i-a spus lui Juncker în această lună că Marea Britanie speră să aibă discuții pozitive cu UE după referendumul de la 23 iunie privind apartenența la UE dar că are nevoie de timp pentru a se pregăti de negocieri.

Juncker a spus pentru postul de televiziune France 2 că nu există un termen-limită, întrucât articolul 50 din Tratatul UE, care conține procedura de ieșire din UE, poate fi activat numai de Marea Britanie.

‘Aș fi preferat ca Marea Britanie să ne prezinte scrisoarea de demisie, ca să spun așa, cât mai curând posibil și am sperat că britanicii, în special cei care au vrut să părăsească UE, erau pregătiți pentru această posibilitate’, a spus Juncker.

Șeful executivului comunitar a spus că nu s-a întâmplat așa și că guvernul britanic va avea nevoie de mai multe luni pentru a-și stabili poziția.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *