Artileria turcă a ucis 55 de membri ai grupării jihadiste Stat Islamic

  • Adrian Marinescu
  • 8 mai 2016
  • Externe
turcia

Artileria turcă a ucis 55 de membri ai grupării jihadiste Stat Islamic în nordul Siriei, au anunțat duminică agențiile de presă Dogan și Anadolu.

Artileria turcă desfășurată la frontiera siriană a vizat sâmbătă seara pozițiile SI în nordul orașului Alep, distrugând de asemenea trei rampe de lansare de rachete și trei vehicule, au precizat agențiile, informații ce nu au putut fi verificate deocamdată.

Aceste bombardamente au intervenit în condițiile în care mai multe salve de rachete, atribuite de autoritățile turce grupării SI, au însângerat, în ultimele săptămâni, orașul de frontieră turc Kilis.

De la începutul anului, cel puțin 21 de persoane au fost ucise în acest oraș, iar locuitorii săi au manifestat în mai multe rânduri pentru a cere măsuri de securitate suplimentare.

După fiecare lansare de rachete, artileria turcă răspunde prin bombardarea pozițiilor grupării Stat Islamic (SI) din nordul Siriei, potrivit Statului Major turc. Întăriri militare au fost desfășurate în ultimele săptămâni în provincia Kilis.

Membră a NATO și a coaliției antijihadiste condusă de SUA, Turcia pare să-și fi întețit bombardamentele în nordul Siriei, după o serie de atentate care au avut loc pe teritoriul său.

Aflată în stare de alertă maximă, Turcia a fost anul acesta zguduită de o serie de atentate sângeroase, atribuite SI sau legate de reluarea conflictului kurd, atentate care au avut loc în special la Ankara și Instanbul, soldându-se cu zeci de victime.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *