Articolul 50 crează probleme: ‘Guvernul britanic nu este încă în poziția de a începe negocieri privind Brexit’

  • Adelina Mitrache
  • 7 iulie 2016
  • Externe
brexit marea britanie anglia

Ministrul de externe britanic, Philip Hammond, a afirmat joi că guvernul britanic nu este încă în poziția de a începe negocieri substanțiale privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit), relatează agenția Reuters.

”Pentru moment, nu suntem în poziția de a începe negocieri substanțiale imediat și ar fi deci imprudent să se demareze procedura activând Articolul 50”, a declarat Hammond în fața unei comisii parlamentare.

În opinia șefului diplomației britanice, guvernul va trebui să-și întărească resursele pentru negocieri comerciale în timp util și că va apela la guverne prietene pentru a-l ajuta să facă acest lucru.

Potrivit lui Hammond, guvernul, și nu parlamentul, este cel care trebuie să declanșeze procedura formală privind Articolul 50 de ieșire a țării din UE și că voința opiniei publice este clară după votul din 23 iunie în favoarea Brexit-ului.

Parlamentul ar putea avea un cuvânt de spus în acest proces, dar puterea decisivă o are viitorul premier. ”Parlamentul va dori, desigur, să exprime o opinie, va dori să aibă un cuvânt de spus, va dori să se implice în dezbatere și, absolut, aceasta ar trebui să fie. Dar guvernul este cel care trebuie să ia decizia de a face notificarea privind Articolul 50”, a mai spus Hammond.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *