Ultimele Știri

Arta de pe piele – Interviu Bizzzart Tattoo

Din inima Clujului, un artist tatuator ne primește în cuibul său „de nebunii”. Salonul de tatuaje – Bizzzart Tattoo, din Cluj-Napoca a hrǎnit imaginaţia multor adepţi ai tatuajelor şi a mulţumit gusturile şi mai multor oameni. O artǎ pe piele, tatuajele devin din ce în ce mai populare în România şi lasǎ în urma lor simboluri de frumuseţe şi iscusinţǎ.

Alǎturi de Atilla (Bizzzart Tattoo) pǎşim în lumea tatuajelor.

 • Cum a luat viaţă atelierul de tatuaje « Bizzzart » ?

Salonul BizzzArt a luat naştere datoritǎ dorinţei a doi tipi de a lucra independent și poate un pic altfel de restul saloanelor. Cei doi erau Icon şi eu (Attila). Ȋn anul 2005 se întâmplau toate acestea……

 • Tatuajul- artă. Cât de priceput pictor trebuie să fii ca să creezi un tatuaj?

Pǎi, nu trebuie sǎ fii pictor priceput (sunt multe exemple cu pictori/graficieni/profesori de artă care nu sunt tatuatori buni…) dar trebuie să ai o educaţie artistică cât și anatomică și nu strică nici să ai un simț al bunului gust.

 • Dezavantajele unui tatuaj și riscurile?

Dezavantajele apar poate la angajare când vorbim despre România. Riscuri – îți asumi când îți alegi locul unde ți-l faci (adică la „am eu un om, cu mână așa de bună” sau la un salon normal autorizat.)

 • Cât de important e să mergi la artistul potrivit pentru a-ți face un tatuaj?

Din punctul meu de vedere e foarte important să fie o „chimie” ca să funcționeze bine lucrurile. Tatuatorii se diferenţiazǎ cu mult unii de alţii aşa că cel mai bine este să alegi după portofoliu şi nu dupǎ preţ.

 • Ce te face un „artist al tatuajului”?

Probabil că profesionalismul şi dedicația.

 • Călătoria personală în a deveni artist tatuator?

Foarte lungă şi anevoioasǎ. Ȋn ’98 erau foarte puţine informaţii atât pe internet cât şi în format tipărit ; Acum este oarecum mai uşor să te auto-educi, ai multe surse la îndemână: cǎrţi, dvd-uri , seminare web și expo-uri de tatuaje , întâlniri cu artiștii, etc.

 • Care este stilul preferat de a tatua?

Stilul preferat în ultima vreme este stilul în care mă „provoacă” clientul; evident că mai adaug și note personale .

 • În România tatuajele încă sunt privite ca însemne ale „băieților răi”. Cum e situația în străinătate?

Nu cred că mai sunt privite așa ; cred că prejudecata legată de tatuaje este invers proporțională cu educația privitorului , altfel spus cu cât ai mai multă minte cu atât mai puțin te intrigă un tatuaj.  În străinătate toată lumea are și pe nimeni nu interesează asta.

 • Ce ați spune unei persoane care consideră tatuajele ca aceste însemne rău-famate?

Probabil nimic; el/ea ar ține distanța iar mie mi-ar conveni foarte mult.

 • Cel mai complicat tatuaj realizat?

Cele mai complicate tatuaje sunt cele care arată cel mai simplu; de exemplu dacă trebuie să faci un cerc, din start o să se vadă dacă a tresărit clientul sau dacă ți-a alunecat mâna.

 • Cea mai frumoasă amintire din lumea tatuajelor?

Cele mai frumoase amintiri sau întâmplări se leagă de clienții mulțumiți cu care ne revedem dupǎ câțiva ani (dupǎ caz 4-7-9 ani) cu zâmbetul pe buze.

 • Cel mai scump și cel mai ieftin tatuaj realizat?

Cel mai ieftin este o aluniţǎ stil Marylin Monroe, iar cel mai scump este un spate realizat în vreo 50 de ore de lucru.

 • Cum e mai ușor- să vină clienții deja cu o idee bine formată sau doar să intre în atelier fără nici o idee?

Adevărul e pe la mijloc- să vină cu o idee, dar să se lase îndrumați de sfaturile și abordarea mea referitor la mărime/poziționare, etc.

 •  Cum e mai confortabil – să tatuezi un străin sau o persoană cunoscută (familie, prieteni) ?

Păi, adevărul e că în ultimii ani clienții  devin prieteni și ne înțelegem de minune; de asta ziceam ca ajută foarte mult să existe aceea „chimie”.

Dacă sunteți în Cluj sau treceți pe acolo și vă doriți un tatuaj vizitați cu toată încrederea salonul „ BizzzArt Tattoo”. Dacă nu sunteți siguri de alegere, vizitați pagina de Facebook:

Facebook: https://www.facebook.com/Bizzzart

Sau site-ul salonului: http://www.bizzzarttattoo.ro/

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*