Arta de a fi corupt. Cele mai importante șpăgi din România au fost expuse într-un muzeu

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 mai 2016
  • Social

Cele mai importante șpăgi din România au fost strânse în același loc și puse la dispoziția curioșilor, prin intermediului Muzeului de Corupție din România. Printre lucrările expuse aici se regăsesc cazuri cunoscute precum: „Şpagă în cimitir”, „Tablouri şi lingouri”, „Şapte uşi de la Buhuşi”, „Pod în Comuna Şanţ”.

Ideea a venit din partea agenției de marketing digital Kinecto Isobar, care a lansat un Muzeu tematic pentru „hotspot-ul” vieţii cotidiene. Muzeul Corupției din România a fost lansat odată cu Noaptea Muzeelor și poate fi accesat online, pe www.muzeulcoruptiei.ro.

Pentru realizarea acestui muzeu, agenția a studiat zeci de cazuri de corupție și s-a concentrat asupra celor mai incredibile dintre acestea, printre care se numără „Şpagă în cimitir”, „Tablouri şi lingouri”, „Şapte uşi de la Buhuşi”, „Pod în Comuna Şanţ”.

“Unele şpăgi au fost atât de incredibile, încât nu-ţi dai seama dacă sunt adevărate sau inventate: de la milioane de euro până la o oaie sau… apă minerală. Valoarea atât de neînsemnată a unor şpăgi şi perseverenţa cu care se ia şpagă, în condiţiile în care zi de zi apare câte o ştire cu cineva arestat pentru asta, au fost un semnal de alarmă pentru noi: se ia şpagă ca stil de viaţă,” a declarat Denisa Armaşu, Senior Copywriter – Kinecto Isobar.

Pe site, vizitatorii pot accesa atât ăpăgi reale, cât și unele fictive, verificând astfel dacă imaginația lor o poate întrece pe cea a celor care stau în spatele proiectului.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *