Ultimele Știri

Aroganța lui Putin nu are margini: „Ursul nu-şi va cere permisiunea de la nimeni”

Vladimir Putin revine cu declarații drastice în adresa Statelor Unite ale Americii oriunde are ocazia. În cadrul unui forum al politicienilor şi politologilor în oraşul Valdai, liderul de la Kremlin uimește prin declarațiile sale războinice.

Președintele Rusiei critică vehement și de câte ori are ocazia politica Uniunii Europene îndreptată împotriva poporului rus și inițiativa Americii de a crea o nouă orânduire mondială. 

„Există un vechi proverb: Ceea ce i se permite lui Jupiter, nu i se permite unui bou. Dar ursul nu-şi va cere permisiune de la nimeni şi nu-şi va da taigaua sa. Nu veniţi la noi şi nu vă schimonosiţi de parcă aţi fi cei care decid soarta acestei lumi, a declarat Putin în adresa americanilor.

Deasemenea, „țarul” nu a uitat să-și exprime dezacordul cu privire la sancțiunile impune de tările europene.

„Aceste sancțiuni subminează regulile comerțului mondial, principiile inviolabilității proprietății private, a modelului liberal de globalizare, bazate pe libertatea piaței și a concurența. Astfel, țările occidentale riscă să piardă increderea ca lideri ai globalizării”, a remarcat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a mai subliniat și faptul că Rusia a fost un stat puternic în urmă cu două decenii, la finalul Războiului Rece, iar sistemul de securitate global şi regional a slăbit, iar aceste cauze nu-l vor aduce în poziția de a „cerşi” ca răspuns la sancţiunile impuse la criză din Ucraina.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*