Ultimele Știri

Armistițiu care promite încetarea luptelor la aeroportul din Donețk

Iarna îngheață conflictele sau invers. Kievul anunță că a semnat un armistiţiu temporar de încetare a luptelor de la aeroportul din Doneţk, după o întâlnire între un general rus şi un general ucrainean.

Prima noapte de liniște s-a instaurat în Donețk, după ce oficialii ucraineni şi ruşi au negociat și continuă negocierile pe marginea acordului de încetare a focului, dar și despre retragerea armamentului greu în jurul aeroportului din Donețk.

„Luptele au încetat în jurul aeroportului, în urma negocierilor” între generalul ucrainean Volodimir Askarov şi generalul rus Aleksandr Lenţov, a declarat Statul Major al operaţiunii ucrainene în estul separatist.

În ultimele trei zile, obiectivul strategic, aflat încă sub controlul militarilor ucraineni, a fost ţinta mai multor atacuri, în care au fost implicate forţe speciale ruse.  Deși un purtător de cuvânt militar ucrainean a declarat că este imposibil de estimat pierderile, presa anunță moartea a trei soldaţi ucraineni și alți 14 răniți. 

„Inamicul se confruntă cu pierderi serioase. Aeroportul, atât terminalul vechi, dar şi cel nou, rămân sub controlul forţelor ucrainene”, a spus Andrei Lîsenko, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei.

Liniștea din Donețk presupune și faptul că autoritățile de la Kiev nu au mai auzit nimic de militarii ucraineni de la aeroport, de ieri, de la ora 18, iar calmul separatiștilor poate reprezenta un pericol, pentru că în acest week-end din Rusia a mai venit un convoi de 100 de camioane, iar ofensiva din următoarea perioadă poate ajunge la cote înalte.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*