Ultimele Știri

Armata ucraineană și cea rusă au convenit să înceteze luptele

Din 5 decembrie vă înceta focul de la granița Ucrainei. Oficialii ruși și ucraineni au reușit să ajungă la o înțelegere și astfel luptele se vor încheia.

„Părţile au convenit asupra unei încetări a focului complete în întreaga zonă tampon de-a lungul liniei de front. Acest acord va intra în vigoare pe 5 decembrie. De asemenea, armata ucraineană şi rebelii vor începe pe 6 decembrie să-şi retragă artileria grea din zonă”, informează Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

Au avut loc mai multe negocieri, până ca cele două tabere să ajungă la o înțelegere. Mai mult, Rusia a fost acuzată, atât de autoritățiile ucrainene cât și cele europene, că îi susține pe rebelii proruși. Moscova a dezmințit aceste declarații. Până în acest moment, în urma conflictului dintre cele două tabere, 4.300 de oameni au murit iar numărul celor răniți depășește 10.000. 

Deși în urmă cu două luni s-a mai încheiat un armistițiu, de această dată la Minsk, acesta nu a fost respectat. Totuși oficialii ucraineni speră ca acest lucru să nu se repete. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*