Ultimele Știri

VIDEO: Armata ucraineană a capturat doi soldați ruși din trupele speciale

soldati rusi

Doi soldați ruși au fost capturați de batalionul ucrainean Aydar, în apropiere de linia de demarcaţie a conflictului separatist din estul ţării. Kievul a dat publicităţii şi imagini video în care unul dintre soldaţi mărturiseşte că este sergent în armata rusă.

Cei doi militari ruşi luptau alături de rebelii proruşi din estulUcrainiei. Într-o înregistrare video, unul dintre militari recunoaşte că este sergent din oraşul Togliatti, în regiunea Samara, din Rusia. Acesta susţine că se numeşte Aleksandr Aleksandrov, un sergent din Brigada a III-a a Forţelor Speciale. El susţine că a făcut parte dintr-un grup de 14 persoane şi nu a ezitat să dezvăluie numele comandantului şi a adjuncţilor acestuia.

Moscova a dezminţit faptul că a trimis soldaţi să lupte alături de rebelii proruşi, însă nu a exclus faptul ca cetăţeni ruşi să vină să lupte în zona fierbinte a Ucrainiei, în regiunile Doneţk şi Lugansk. De la începutul conflictului armat, din aprilie 2014, au murit peste 6.000 de oameni. Acest conflict a izbucnit la o lună după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea. Andrii Lîsenko, un purtător de cuvânt al forţelor militare ucrainiene, a precizat că cei doi militari au fost capturaţi în apropierea liniei frontului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*