Ultimele Știri

Armata siriană deţine acum controlul asupra unei zone cheie din Aleppo

Armata siriană şi aliaţii săi deţin acum controlul asupra unei zone cheie din Aleppo, îndreptându-se spre estul ce este deţinut de rebeli, conform CNN.

„O unitate a armatei, împreună cu forţele aliate, au efectuat o operaţiune rapidă împotriva organizaţiilor teroriste adunate în cartierul Bustan al-Basha, din Aleppo” a declarat o sursă militară.

Bustan al-Basha este situat pe linia frontului dintre rebelii ce deţin estul oraşului Aleppo şi guvernul, ce deţine centrul şi vestul oraşului. Aceasta este prima reuşită a guvernului de a pătrunde în acestă zonă, de când a pierdut condrolu asupra ei, acum trei ani în favoarea rebelilor, a rapoprtat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), la Londra.

Districtele rebele au suferit bombardamente aeriene serioase din partea avioanelor siriene şi ruse, de-a lungul conflictului. ONU a declarat, joi, că cel puțin 376 de persoane au fost ucise în ultimele două săptămâni, și alţi 1.266 de oameni au fost răniți.

Reprezentantul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a declarat că aceste cifre au fost obţinute doar din unitățile medicale, și că cifra reală este probabil mult mai mare. De asemenea, el a avertizat că în cazul în care atacurile vor continua în ritmul actual, oraşul va fi distrus în totalitate.

 „Este vorba despre întregul oraș”, a spus el.

Forţele regimului, ajutate de Rusia, au lovit estul oraşului Aleppo începând cu luna iulie, reducând, în acelaşi timp, cantitatea esenţială de mâncare, medicamente şi combustibil, necesară populaţiei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*