Armata siriană asediază complet cartierele rebele ale orașului Alep

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 iulie 2016
  • Externe

Armata siriană a preluat controlul duminică asupra ultimei căi de acces care permitea aprovizionarea cartierelor rebele ale orașuluui Alep, informează AFP.

Calea de acces, un drum așa-numit al lui Castello, era una dintre prioritățile regimului lui Bashar al-Assad. Persoanele care locuiesc în cartierele rebele din est, izolate complet de cartierele din vest, trăiesc în condiții din ce în ce mai precare, potrivit ONU. Cartierele sunt populate cu aproximativ 300.000 de persoane.

Combatanții regimului sunt de acum pe drumul lui Castello, situat în nord-vestul Alepului, a indicat Rami Abdel Rahmane, director al Observatorului sirian al drepturilor omului (OSDO). Ei l-au ”întrerupt total” și din acest motiv, „cartierele din est sunt complet asediate”, conform Agerpres.

Drumul reprezenta ultima cale de acces prin care oameni și mărfuri puteau intra sau ieși din cartierele aflate sub controlul rebelilor, în special spre Turcia.

Un combatant rebel a confirmat duminică pentru AFP că „Alepul este de acum înainte asediat”. ”Armata a atins drumul și chiar a arestat un grup de civili care se aflau acolo”, a indicat el, precizând că aceasta a plasat și saci cu nisip în chip de bariere.

Activiști din Alep au cerut prin Facebook civililor să nu se apropie de drumul lui Castello unde ar putea fi arestați sau răniți.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *