Ultimele Știri

Armata și-a recuperat Cupa Campionilor

Steaua înseamnă CSA

FCSB-ul lui Gigi Becali a fost evacuat din Ghencea luna trecută, iar trofeele au rămas pe holurile templului unde au fost cucerite. Clubul Sportiv al Armatei, deținătoarea mărcii, culorilor, palmaresului și istoriei, va inaugura săptămâna viitoare propriul muzeu la stadionul Steaua, unde va fi expusă și Cupa Campionilor cucerită în 1986.

La 29 de ani de la cucerirea celui mai prestigios trofeu din istoria fotbalului românesc, Steaua București așteaptă să renască demnă de trecutul glorios sub protectoratul unui club de fotbal construit pe principii profesioniste. Chiar dacă Gigi Becali încearcă să mai fenteze publicul îndobitocit de-a lungul timpului de glumele sale savuroase, care au prevalat în fața performanțelor puține înregistrate, instanța supremă a concluzionat prin decizia asupra mărcii, că FCSB-ul a folosit în mod abuziv un bun din patrimoniul statului de importanţă naţională.

Steaua București

Prin comunicatul emis astăzi de Clubul Sportiv al Armatei se clarifică mai multe aspecte legate de disputa dintre Armată și echipa din Liga 1.

  1. C.S.A. ”Steaua Bucureşti” nu a înstrăinat niciodată marca, palmaresul, tradiţia, istoria sau culorile către S.C. Fotbal Club Steaua Bucureşti S.A. sau către orice altă entitate comercială sau sportivă.
  2. A.F.C. Steaua Bucureşti, care a continuat în 1998 tradiţia echipei noastre de fotbal, a avut dreptul de a folosi gratuit marca Steaua Bucureşti, precum şi stadionul de fotbal din complexul Ghencea, posibilitate pe care legea o prevede chiar şi în prezent pentru asociaţiile sportive non-profit (fără scop patrimonial), cum era cazul A.F.C.
  3. În anul 2004, nou înfiinţata societate comercială FCSB a solicitat în scris acordul proprietarului mărcii – C.S.A. ”Steaua Bucureşti” – pentru înregistrarea mărcii la OSIM. Deşi nu a primit acest acord, FCSB a înregistrat totuşi marca de care s-a folosit continuu din 2004 până în 2014, însuşindu-şi astfel în mod ilegal un bun din patrimoniul statului de importanţă naţională. Aceasta nu este interpretarea noastră, ci concluzia celei mai înalte instanţe judecătoreşti din România, exprimată în clar prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Decizia ÎCCJ arată fără echivoc faptul că cesionarea mărcii între A.F.C. şi FCSB, pe baza căreia s-a făcut înregistrarea la OSIM, a fost ilegală, întrucât A.F.C. nu putea vinde, cesiona sau transmite un bun pe care nu-l avea în proprietate, ci avea doar dreptul de a-l folosi.
  4. Prin urmare, afirmaţiile din comunicatul FCSB nu au nicio legătură cu realitatea şi reprezintă o dezinformare evidentă a suporterilor stelişti şi a întregii opinii publice. Marca, palmaresul, tradiţia, istoria şi culorile nu au fost niciodată transmise/vândute/cesionate de C.S.A. ”Steaua Bucureşti”, deci nu au aparţinut niciodată societăţii comerciale FCSB.
  5. Ca şi club care am creat, construit şi oferit României şi românilor cea mai titrată echipă de fotbal, dorim să-i asigurăm pe toţi suporterii stelişti şi pe toţi iubitorii sportului din România că C.S.A. ”Steaua Bucureşti” nu se va apleca niciunei presiuni, manipulări sau dezinformări şi că nu se va abate de la calea corectă şi legală de protejare a unui bun de importanţă naţională.
  6. C.S.A. ”Steaua Bucureşti” nu doreşte altceva decât să asigure continuitatea fenomenului fotbalistic pe care l-a creat, în condiţii de transparenţă şi deplină legalitate.
  7. Clubul nostru va fi pregătit pentru orice variantă posibilă la momentul licitării dreptului de utilizare a mărcii şi va aplica, după caz, măsurile corespunzătoare.
  8. Nu în ultimul rând, cu ocazia împlinirii, astăzi, a 29 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni de către echipa noastră de fotbal, dorim să transmitem mulţumiri şi întreaga noastră recunoştinţă sportivilor, antrenorilor, tehnicienilor, tuturor celor care au contribuit la înscrierea în istoria sportului românesc şi în conştiinţa noastră a memorabilei seri de la Sevilla din 7 mai 1986.

Într-adevăr, în acest moment situația se prezintă destul de precară pentru echipa lui Gigi Becali, care a rămas doar o fantomă trecătoare prin campionatul românesc, iar timp pentru a recunoaște acest lucru încă le mai rămâne.

Totuși, nu evoluția FCSB-ului trebuie urmărită, ci viitorul incert al milioanelor de suflete care au crescut, trăit și iubit clubul care s-a bătut de la egal la egal cu Anderlecht, Galatasaray, Dinamo Kiev sau Barcelona. Amintirea acelor peraformanțe unice au menținut iluzia existenței perpetue a clubului sub egida lui Gigi Becali, însă la 29 de ani de când Lăcătuș și Balint făcea fericită o țară-ntreagă, trebuie să ne trezim! Steaua București nu e FCSB!

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*