Armata rusă construieşte o bază militară în oraşul sirian Palmyra. Rusia neagă informaţiile

  • Adelina Mitrache
  • 18 mai 2016
  • Externe
rusia siria trupe militari

Armata rusă a început construirea unei noi baze militare în oraşul Palmyra, situat în centrul Siriei, în cadrul perimetrului înscris în patrimoniul UNESCO, anunţă surse americane şi siriene citate de site-ul agenţiei Associated Press.

Iniţiativa pentru Patrimoniul Cultural, a Şcolii americane pentru Studii Orientale, a postat imagini furnizate de compania DigitalGlobe care surprind lucrările pentru construirea bazei militare, la marginea zonei antice a oraşului Palmyra, oraş care s-a aflat zece luni sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic.

Armata siriană, susţinută aerian de Rusia, a eliberat oraşul Palmyra în martie. Confruntările cu reţeaua teroristă Stat Islamic continuă în satul Ameriyeh, situat în apropiere de Palmyra.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului este estimat la cel puţin 270.000 de morţi.

Rusia neagă informaţiile privind construirea unei baze militare permanente în oraşul sirian Palmyra

Ministerul rus al Apărării a negat informaţiile conform cărora ar construi o bază militară permanentă în oraşul sirian Palmyra, explicând că este vorba de o unitate pentru deminare, cu statut temporar.

„Informaţiile apărute în presă privind presupusa construire a unei baze militare în oraşul sirian Palmyra sunt false; este vorba de o bază temporară, pentru operaţiunile de eliminare a minelor”, a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

„Nu există noi baze militare ruse în zona Palmyra”, a subliniat oficialul rus, citat de agenţia Tass.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *