Ultimele Știri

Armata irakiană recuperează teren în fața Statului Islamic

IRAK

Aproximativ 30.000 de localnici din zona oraşului Tikrit, din apropierea Bagdadului, şi-au părăsit casele. Forţele irakiene au lansat o ofensivă împotriva grupării extremiste „Statul Islamic”, pentru a recuceri oraşul ocupat de jihadişti. 

Potrivit Națiunilor Unite, majoritatea refugiaților s-a stabilit în oraşul Samarra, la 50 de kilometri distanţă. Potrivit Reuters, armata irakiană lansează atacuri din mai multe direcții.Jihadiștii au fost înlăturaţi, deocamdată, din sudul și estul localității.

Totodată, teroriștii „Statului Islamic” au executat 11 dintre comandanţii săi,învinuiţi de trădare în cadrul ofensivei irakiene.

O sursă de la comandamentul militar local, a declarat că trupele irakiene au avansat la nord de orașul controlat de guvern, Samarra, spre orașul al-Dour, un bastion al Statului Islamic, și Tikrit, care se află la aproximativ 40 km nord de Samarra.

Forțele aeriane din Irak au efectuat o serie de bombardamente în sprijinul forțelor terestre care avansează  în teritoriul ocupat de islamiști.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*