Ultimele Știri

Armata irakiană, la un pas de a recupera oraşul Mosul unde sunt blocaţi zeci de mii de civili

Forţele irakiene susţinute de raiduri aeriene ale coaliţiei conduse de Statele Unite au preluat joi controlul total asupra districtului Shirqat, făcând încă un pas spre recuperarea oraşului Mosul, relatează Reuters online.

Generalul de brigadă Yahya Rasool a declarat, citat de postul public de televiziune, că districtul a fost eliberat de „profanarea terorismului”.

Districtul Shirqat, situat la 100 de kilometri sud de oraşul Mosul, a fost încercuit timp de luni de zile de trupe.

Zeci de mii de civili sunt blocaţi în oraş şi în comunele din apropiere, care au intrat sub controlul Stat Islamic de când reţeaua a ocupat o treime din teritoriul Irakului în anul 2014.

Marţi, o rachetă a căzut într-o zonă nepopulată din apropiere de baza militară Qayyara West din Irak, unde sute de forţe americane pregătesc un aerodrom înainte de ofensiva care vizează preluarea oraşului Mosul de sub ocuparea reţelei teroriste Stat Islamic.

Armata Statelor Unite analizează dacă un agent chimic ar fi putut fi folosit de către organizaţia Stat Islamic în atacul cu rachetă efecuat la câteva sute de metri de forţele americane care operau în această ţară.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*