Ultimele Știri

Armata din Moldova modernizată de americani!

În urma întâlnirii dintre Ministrul moldovean al Apărării Valeriu Troenco și ambasadorul american la Chișinău William Moser, s-a stabilit că Statele Unite ale Americii vor ajuta Moldova pentru întărirea și modernizarea armatei moldovene.

William Moser a menționat că autoritățiile de la Chișinău vor conta pe sprijinul Guvernului de la Washington, pentru lansarea unor noi proiecte dar și programe care vor ajuta la modernizarea armatei din Moldova. În aceeași întâlnire, ministrul moldovean al apărării a avut ocazia să-l întâlnească pe noul detașat militar american în Moldova, locotenent-colonelul Joseph Bilbo.

În 4 decembrie 1995, s-a realizat un Memorandum cu privire la colaborarea în domeniul militar dintre Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii, colaborare care va continua.

„Domnul Moser a notat că Republica Moldova poate să conteze pe susţinerea Guvernului american în vederea lansării unor noi proiecte şi programe menite să reformeze şi modernizeze armata naţională”, a anunţat ministerul.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*