Ultimele Știri

Arhiepiscopia Romano-Catolică a primit printr-o retrocedare ilegală clădirea Colegiului Unirea din Târgu Mureş

ColegiulUnirea

Procurorii anticorupţie investighează modul în care a fost retrocedat Colegiului Unirea din Târgu Mureş către Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia. Biserica nu ar fi avut dreptul să revendice Colegiul, afirmă procurorii DNA.

Anchetele DNA privind ANRP au scos la iveală şi alte posibile retrocedări ilegale. Este vorba de cele către biserici.

Jurnalistul Dan Tănasă semnala încă de la finalul anului trecut prin documente ca retrocedarea clădirii Colegiului Național Unirea din Târgu Mureș către Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia este una ilegala.

DNA investighează modul în care Arhiepiscopiei Romano-Catolice i-a fost retrocedată clădirea Colegiului Unirea din Târgu Mureş

Acesta preciza că imobilul în cauză a fost retrocedat de către Guvernul României în anul 2004 în ciuda faptului că nu a aparținut niciodată Episcopiei Romano-Catolice de Alba Iulia sau Parohiei Romano-Catolice Târgu Mureș.

În noiembrie 2014 Asociația Civică pentru Demnitate în Europa a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la suspiciunea comiterii unor ilegalități în cazul retrocedării.

În consecinţă serviciul Teritorial Târgu Mureș al Direcției Naționale Anticorupție a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu în cazul retrocedării clădirii Colegiului Național Unirea din Târgu Mureș.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*