Ultimele Știri

Argeș: Încă șapte copii internați cu probleme digestive

Copii cu toxiinfecție alimentară

Numărul copiilor internați în județul Argeș cu probleme digestive a ajuns la 48. Alte șapte cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit Prefecturii Argeș. 

39 de minori dintre cei internați în unitățile spitalicești din județ, cu scaune diareice, sunt mai mici de doi ani. La Spitalul de Pediatrie din Pitești sunt tratați cei mai mulți pacienți, respectiv 37. Alți patru copii sunt îngrijiți la Spitalul Județean de Urgență Pitești, secția boli infecțioase, iar șapte copii sunt internați la Spitalul Municipal Câmpulung.

Peste 50% dintre copiii de la Școala nr. 16 din Pitești nu s-au prezentat la cursuri după toxiinfecția  alimentară. Concret, doar 120 de elevi din cei 260 înscriși la programul „step by step” al unității de învățământ au mers la cursuri. 25 de elevi ai Școlii nr 16 se află încă internați în spital cu toxiinfecție alimentară.

„La programul step by step al școlii sunt înscriși 260 de copii. Dintre aceștia, doar 180 servesc masa de prânz în unitate. După apariția cazurilor de toxiinfecție, noi am sunat toți părinții să îi întrebăm cum se simt copiii lor și să îi îndrumăm să îi ducă la spital pentru consult dacă au simptome asemănătoare cu răceala, pentru ca nu cumva să aibă toxiinfecție alimentară și să fie ținuți acasă. Azi nu s-au prezentat la școală decât 120 de copii din cei 260. A fost dorința părinților ca, până la elucidarea situației, să nu-și lase copiii la școală. Mai mult, până vor sosi rezultatele probelor strânse de DSP și DSV cantina rămâne închisă”, a declarat, Alin Vlad, directorul Școlii nr 16 I.L. Cargiale- Pitești, pentru Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*