Ultimele Știri

Argeş: 14 angajaţi ai Uzinei Dacia au fost răniţi în urma unui accident între două autobuze. Starea lor este stabilă

accident

14 angajaţi ai Uzinei Dacia au fost răniţi, joi noaptea, după ce cele două autobuze în care se aflau s-au lovit, autorităţile declanşând Planul Roşu de Intervenţie, după ce iniţial au fost anunţate 20-30 de victime, transmite corespondentul Mediafax.

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 73 D, care leagă localitatea Vultureşti de Piteşti. În accidentul  rutier au fost implicate două autobuze cu 80 de muncitori, însă doar 14 dintre ei au fost transportați la Spitalul Judeţean Argeş. Cel mai grav a fost rănit unul dintre şoferi, acesta fiind descarcerat de pompieri. Grav răniţi sunt şi câţiva pasageri din al doilea autobuz.

„În total, la Spitalul Judeţean au fost aduse 14 victime din acccidentul rutier. Starea victimelor este bună, nu avem pacienţi în stare critică. Un pacient are fractură deschisă de gambă. Acesta are leziunea cea mai importantă. Mai sunt mulţi pacienţi cu contuzii ale membrelor, contuzii toracice, traumatisme ale feţei, cu sau fără epistaxis. Sunt în curs de evaluare radiologică mare parte din ei. Probabil că internaţi vor rămâne trei sau patru, din evaluarea pe care o avem până acum. Repet, starea lor este stabilă. Nu există risc vital în ce priveşte niciunul dintre pacienţii noştri”, a declarat, vineri, medicul Marius Pascu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Argeş.

De vină pentru producerea accidentului este şoferul autobuzului care nu a păstrat distanţa în trafic şi a intrat în coliziune cu celălalt autobuz plin cu muncitori, susțin polițiștii.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că şoferul unui autobuz care circula în coloană nu a păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu vehiculul care circula în faţa sa. Conducătorii auto nu consumaseră băuturi alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Mădălin Zamfir.

Starea răniţilor este stabilă, trei sau patru vor rămâne internaţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*