Ultimele Știri

Arabia Saudită a executat 47 de persoane acuzate de terorism

Arabia Saudită a executat 47 de persoane acuzate de terorism, inclusiv un proeminent cleric musulman șiit, Nimr al-Nimr, a anunțat Ministerul de Interne saudit sâmbătă.

Cele mai multe dintre persoanele executate au fost acuzate de implicare într-o serie de atacuri efectuate de Al Qaeda între 2003 și 2006. Iranul a avertizat că executarea lui Nimr „va costa scump Arabia Saudită”, a relatat Reuters. Un proeminent cleric iranian, Ahmad Khatami, a declarat că executarea lui Nimr al-Nimr era ceva de așteptat de la un „criminal” ca Arabia Saudită, a raportat agenția iraniană Fars.

Nimr al-Nimr

Nimr al-Nimr

NIMR, împreună cu alte șase prsoane, au fost acuzați de orchestrarea protestelor anti-guvernamentale între 2011 și 2013, în care au murit 20 de persoane. La începutul acestui an, Curtea Supremă a Regatului a respins un recurs împotriva sentinței cu moartea pentru clericul șiit.

Monarhia absolutistă sunnită din Arabia Saudită a efectuat cel puțin 158 de execuții în 2015. Uciderile prin decapitări au atins cel mai ridicat nivel din ultimle două decenii, relatează organizațiile pentru drepturile omului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*