Ultimele Știri

Ar putea fi Klaus Iohannis înlăturat din cursa pentru președinție?

Susținătorii lui Klaus Iohannis se tem că poziția acestuia în lupta finală pentru titlul de președinte ar putea fi pusă în pericol, întrucât Curtea Constituţională ar fi putut să decidă astăzi dacă un articol de lege în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis, este sau nu constituţional.

Inițial, dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis se va judeca după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Instanţa supremă a respins pe data de 27 octombrie cererea ANI şi a menţinut data de 18 noiembrie pentru analizarea admisibilităţii recursului.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea deciziei. Hotărârea a fost contestată de ANI la Instanţa Supremă, care se va pronunţa cu privire la admisibilitatea cererii în 18 noiembrie.

În cazul în care in înstanța va decide asupra incompatibilității lui Klaus Iohannis înainte de data stabilită, acesta ar putea fi înlăturat din cursa finală pentru prezidențiale, locul său urmând să fie luat de următorul candidat care s-a clasat cu al treilea cel mai mare număr de voturi, în cazul de față acesta fiind Călin Popescu Tăriceanu.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Ar putea fi Klaus Iohannis înlăturat din cursa pentru președinție?

  1. Si daca va pierde procesul cu ANI el va ramane presedinte deoarece starea vine dupa desfasurarea alegerilor ! De peste 10 ani se chinuiesc cei din PSD sa-l scoata incompatibil dar legea este lege !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*