Ultimele Știri

Aproximativ 3.500 de soldați sunt dați dispăruți în estul Ucrainei

Aproximativ 3.500 de soldați ucraineni, blocați anterior în timpul unei operațiuni la frontiera de est a Ucrainei, sunt dați dispăruți. În acest sens, președintele Petro Poroșenko a anunțat despre inițierea unei anchete, scrie Ria Novosti, citând o sursă din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

Potrivit oficialului ucrainean, 3500 de militari din Ucraina, care au fost blocați anterior la frontiera de est a Ucrainei și Rusia, sunt dați dispăruți și, probabil, nu mai sunt în viață.

„Nu există nicio speranță ca militarii din brigăzile motorizate nr.72, nr.24 și nr.51, precum și pe cei din brigada nr.79 aeropurtată și regimentul 3 special al armatei (spețnaz) să fie în viață”, spune sursa citată de Ria Novosti, adăugând că din regiunea blocată de insurgenți au reușit să iasă doar patru grupuri, compuse din 7 sau 18 persoane.

„În aceste ultime două săptămâni, am observat un număr mare de mașini blindate pentru transportul trupelor și de tancuri de luptă, cu simbolistică ucraineană și plăcuțe de înmatriculare ucrainene, îndreptându-se spre Donețk și Șahtarsk”, a mai spus acesta.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMC), până la 26 iulie curent circa 1.000 de persoane și-au pierdut viața și încă 3.400 au fost rănite în sud-estul Ucrainei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*