Ultimele Știri

Aproape 80% din cetăţenii Ungariei ar vota împotriva cotelor obligatorii de imigranţi la referendum

Aproximativ 72% din unguri se pronunţă împotriva mecanismului de distribuire automată a azilanţilor în statele membre UE, iar 78% ar vota „nu” la referendumul privind cotele de imigranţi, programat la data de 2 octombrie, potrivit unui sondaj de opinie realizat în luna septembrie, scrie agenţia MTI.

În cadrul referendumului, cetăţenii ungari cu drept de vot vor avea de răspuns la următoarea întrebare: „Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să mandateze relocarea cetăţenilor non-ungari în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?”

Fundaţia Szazadveg a realizat un sondaj de opinie în perioada 7-12 septembrie, la care au participat peste 2.000 de adulţi ce au fost intervievaţi telefonic.

Potrivit sondajului, doar 3% din unguri ar vota „da” la referendum.

Dintre respondenţii care au declarat că ar vota „nu”, 61% au fost de părere că este dreptul poporului ungar să decidă alături de cine să trăiască în propria ţară.

În ceea ce priveşte terorismul, un total de 65% din respondenţi au afirmat că o interpretare eronată a islamului este principala cauză a atacurilor teroriste, iar 46% au indicat sărăcia drept principala cauză.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*