Aproape 4.800 de români din diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 august 2016
  • Social

Peste 500 de cetățeni români din diaspora s-au înscris în Registrul electoral cu opţiunea pentru vot prin corespondenţă, în ultima săptămână, informează Mediafax.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) arată că un număr de 6.081 de români s-au înscris în Registrul Electoral, din care 4.789 au menţionat opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 1.292 au optat pentru votul în secţiile de votare.

Cei mai mulţi cetăţeni români care vor să voteze prin corespondenţă sunt în Spania – 2.283. În Italia sunt 987 de români care vor să voteze prin corespondenţă, În Germania 223, iar în Franţa 206.

Românii din afara granițelor sunt sfătuiți să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei.

Guvernul umrează să adopte o ordonanță de urgență, odată cu întoarcerea din vacanța parlamentară, după ce Dacian Cioloș s-a declarat nemulțumit de numărul mic de români care s-au înscris în Registrul Electoral.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *