Apple transmite o scrisoare clienților din Europa, după ce Comisia Europeană a obligat compania să plătească 13 miliarde de euro

Comisia Europeană l-a obligat pe gigantul Apple să plătească Irlandei taxe suplimentare de 13 miliarde de euro, după ce compania s-a bucurat de 25 de ani de susţinere ilegală din Irlanda care a afectat puternic competiţia în Europa, informează Financial Time.

Taxele foarte mari aplicate companiei Apple de către Comisia Europeană a ridicat ştacheta pentru companiile din SUA care fac afaceri în Europa.

Tim Cook, CEO Apple, a transmis o scrisoare clienților din Europa:

”În urmă cu 36 de ani, cu mult înainte de lansarea pe piaţă a iPhone, iPod sau chiar Mac, Steve Jobs a iniţiat primele operaţiuni în Europa. La acea vreme, reprezentanţii companiei ştiau că pentru a servi clienţii din Europa au nevoie de o bază aici. Aşa că în octombrie 1980, Apple a deschis o fabrică în Cork, Irlanda, cu 60 de angajaţi.

Atunci Cork se confrunta cu o rată mare a şomajului şi cu investiţii în economie foarte scăzute. Însă liderii Apple au văzut o comunitate plină de talent şi au crezut în creşterea companiei dacă aceasta era suficient de norocoasă pentru a reuşi.

Am operat constant în Cork de atunci, chiar dacă am mai trecut prin perioade de incertitudine în ceea ce priveşte businessul nostru, iar astăzi avem aproape 6.000 de angajaţi în Irlanda. Marea majoritate se află tot în Cork, inclusiv oameni din primii angajaţi, care au acum funcţii printre cele mai diverse, în toate unităţie.

Nenumărate companii multinaţionale au urmat iniţiativa Apple de a investi în Cork, iar astăzi economia locală este mai puternică decât niciodată.

Succesul pe care Apple îl are în Cork se datorează produselor inovative care vin în serviciul clienţilor noştri. Compania a ajutat la crearea şi suţinerea a peste 1,5 milioane de joburi din toată Europa, joburi la Apple, joburi pentru sute de mii de investitori în aplicaţii inteligente, care pot fi găsite în App Store, joburi în fabrici, dar şi altele pentru servicii suplimentare. Nenumărate companii mici şi mijlocii depind acum de Apple, iar noi suntem mândri să le susţinem”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *