Ultimele Știri

Apple primește cea mai dură lovitură. Ce s-a întâmplat cu iPhone-urile

iPhone

Anshul Gupta, directorul de cercetare Gartner, aduce vești proaste din partea companiei Apple. Se pare că lucrurile nu mai stau chiar atât de bine, cel puțin din punct de vedere economic.

Apple s-a confruntat în trimestrul 4 din 2015 cu primul declin al vânzărilor de telefoane mobile inteligente, în timp ce livrările globale de smartphone-uri au înregistrat cel mai lent ritm de creștere din 2008, potrivit Gartner, transmite RTTNews. 

Apple a vândut în ultimele trei luni ale anului trecut 71,53 milioane de iPhone-uri, în scădere cu 4,4% față de perioada similară din 2014, în timp ce cota de piață a companiei americane a scăzut de la 20,4% la 17,7%.  

„Lansarea modelelor de telefoane mobile inteligente low-cost pe piețele emergente și cererea solidă pentru modele premium pe piețele dezvoltate au fost factorii care au determinat creșterea vânzărilor. Politica agresivă de prețuri a brandurilor locale și a celor din China pe piețele emergente au ajutat consumatorii să-și achiziționeze mai rapid smartphone-uri la prețuri convenabile”, a declarat Anshul Gupta, director de cercetare Gartner.  

În T4 din 2015, vânzările globale de smartphone-uri au înregistrat un avans de 9,7%, cel mai lent ritm de creștere din ultimii opt ani.  

Vânzările Samsung au urcat cu 14% în perioada octombrie – decembrie 2015, la 83,44 milioane de telefoane mobile inteligente, în timp ce Huawei a raportat un avans de 53%, la 32,12 milioane de unități, cea mai bună performanță anuală.

Chiar dacă Samsung rămâne cel mai mare producător de smartphone-uri, se confruntă cu dificultăți și va trebui să introducă noi modele premium care să concureze cu iPhone-urile, avertizează Gartner.  

Apple a livrat anul trecut 225,9 milioane de iPhone-uri, ajungând la o cotă de piață de aproape 16%.

Cota de piață a Samsung a scăzut la 22,5% anul trecut, când grupul sud-coreean a livrat 320,2 milioane de telefoane mobile inteligente. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*