Ultimele Știri

Apple, acuzată că a furat ideea de iPhone! Un american cere companiei despăgubiri de zece miliarde de dolari și 1,5% din vânzările viitoare de mobile

Un  american acuză Apple că a furat ideea de iPhone de la el, prezentând ca probe planuri depuse în 1992, cu 15 ani înainte ca lansarea primului model de iPhone să aibă loc.

Americanul Thomas Ross din Florida ar fi depus, în anul 1992, planuri care conțin schițe ale telefonului iPhone, la Oficiul american de Brevete și Mărci (U.S. Patent and Trademark Office).

Desenele prezintă un „dispozitiv de citire electronică” al cărui scop este „oferirea unei alternative la textele imprimate pe hârtie, ca reviste, cărți, manuscrise”, scrie inventatorul în cererea sa de brevetare. Într-unul din aceste planuri apare un aparat dreptunghiular cu colțuri rotunjite, cu un ecran pe cea mai mare parte a feței, care poate avea asemănări cu un iPhone.

După ce au fost depuse, aceste planuri au fost abandonate până în anul 1997, după ce inventatorul nu a mai putut plăti cheltuielile necesare înregistrării. La 12 zile de la lansarea primului iPhone pe piață, la 11 iulie 2007, Thomas S. Ross a intentat o acțiune și împotriva Oficiului american de Brevete și Mărci, care a refuzat să îi recunoască invenția.

Reclamantul susține că a suferit „un prejudiciu considerabil și ireparabil, care nu poate fi plătit în întregime și nu se măsoară în bani”. Totuși, el cere ca despăgubire zece miliarde de dolari de la Apple, precum și un procent de 1,5% din viitoarele vânzări mondiale de aparate care îi încalcă brevetul, încheie 20minutes.ch.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*