Ultimele Știri

Apariție rară în România: Patru păsări flamingo au fost observate pe teritoriul țării – FOTO

Specialistii Societății Ornitologice Române (SOR) au semnalat o apariție extrem de rară în România: patru păsări flamingo au fost observate recent în Tulcea. 

Ornitologii au fotografiat păsările cu telefonul mobil, prin obiectivul lunetelor, cât și cu ajutorul unui aparat foto profesionist pe care l-au avut la îndemână.

”Prima persoană care le-a observat a fost Adina Stavarache, din Tulcea. Imediat, tot corpul expediţionar al SOR a venit să vadă cele patru exemplare. Pentru că păsările se sperie uşor de oameni, ornitologii folosesc la observaţii binocluri şi lunete cu putere ridicată de focalizare”, au transmis reprezentanţii SOR.

Această specie este extrem de rară în România, mai ales pe coasta Mării Negre sau în Delta Dunării. Păsările flamingo preferă habitatele cu întindere mare de apă de adâncime redusă, respectiv 30-50 cm, unde caută hrană în mâl, cu ajutorul ciocului. Se hrănesc în special cu nevertebrate de toate genurile, pe care le filtrează cu ciocul din mâlul de pe fundul lacurilor.

„Acestea se hrănesc în special cu nevertebrate de toate genurile pe care le filtrează cu ciocul din malul de pe fundul lacurilor. Culoarea roz o capătă datorită cantității mari de carotenoizi pe care o obține din consumul crustaceilor capturați pe fundul lacurilor cu apaă salmastra. Lungimea corpului este de 120-145 cm, iar anvergura aripilor este de 140-165 cm, cu o masă corporală de 2,1-4,1 kg. SOR organizează încă de la înființare, din 1990, tabere ornitologice și expediții în Delta Dunării. Anul acesta, acțiunea a avut loc în perioada 12-24 august, în două locații – la Maliuc și la Vadu. Acțiunea este organizată de profesorul Eugen Petrescu și finanțată din fondurile SOR, dar beneficiază și de sponsorizări”, se mai arată în comunicatul SOR.

flamingo 2

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*